Make-up

Husker du at rense dine pensler?

Det er meget vigtigt at rense sine make-uppensler regelmæssigt. Hygiejnen skal være i orden, både for din huds skyld, men også for dine penslers skyld. Bakterierne hober sig nemlig op i penslernes hår, hvad enten du bruger dem dagligt eller bare engang imellem og som sygeplejestuderende ved jeg en hel del om bakterier, især fordi mikrobiologi er et af mine yndlingsfag 🙂

Hvis det skal gå hurtigt kan jeg godt finde på at bruge en rensevæske til at rense mine pensler med. Der er kommet rigtig mange på markedet efterhånden, så man behøver ikke nødvendigvis at bruge den som jeg bruger.
MEN det bedste er stadig at vaske sine pensler med vand og sæbe eller en mild hårshampoo.

Jeg renser mine make-uppensler én gang om ugen. Jeg har gjort det til en rutine og husker det, fordi jeg ved hvor vigtigt det er og fordi jeg kan se på min hud at den har det bedre, hvis jeg bruger rene pensler når jeg ligger min make-up.

Zoeva make-up pensler store

Jeg renser typisk mine pensler om søndagen. Det jeg gør er;

1) Jeg tager alle mine pensler, som jeg har brugt i løbet af ugen og går ud på badeværelset med dem.

2) Tager en hårshampoo frem, jeg foretrækker at bruge en mild hårshampoo, man kan også bruge en flydende hånsæbe. Lige for tiden bruger jeg Urtekrams shampoo med aloe vera, som er økologisk, ecocert certificeret og vegansk.

3) Så tager jeg et lille pump shampoo til hver pensel i min håndflade, tager min pensel og gør den lidt våd under vandhanen og derefter nærmest maler min håndflade med penslen. Man kan se hvordan sæben bliver helt farvet pga. eksempelvis foundationrester på pensler.

4) Derefter skyller jeg penslen under rindende vand og nogle gange vasker jeg den med sæbe/shampoo igen, hvis jeg ikke føler at den er blevet helt ren eller jeg ved at der har været meget make-up på den. Det er vigtigt at holde børsten nedad med børstehovedet, da der eller kan dannes rust og bakterier i metal- eller trædelen eller limen kan opløses og børsten begynder at fælde.

5) Dette gør jeg med alle børsterne og ligger dem derefter til tørre på et tørt viskestykke eller en ansigtsvaskeklud. Alle børsterne skal ligge ned til de bliver helt tørre. Engang imellem kan de lige vendes så hårene bliver lige og fine 🙂

Det var mine tips til hvordan jeg renser mine make-up børster, hvordan gør I?

Billedet er lånt fra https://www.zoeva-shop.de

Follow my blog with Bloglovin

Knus

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

1 Kommentar

  • Svar Cecilie Amalie Brevadt 16. marts 2016 at 21:14

    Det er bare så vigtigt at få renset sine makeupbørster og jeg gør det desværre ikke så ofte som jeg burde. Jeg synes de er enormt langsomme om at tørre og hvis man stort set dagligt har brug for børsterne kan det godt være svært at finde tid til at få dem renset. Jeg tænker dog at jeg skal have dem renset her i påsken, hvor jeg alligevel bare skal hygge inde døre hele ugen.
    Man kan faktisk købe noget speciel sæbe velegnet til makeupbørster, men hvis man vil spare pengene (ligesom mig), så synes jeg også at en ganske normal økologisk sæbe renser fint 🙂

    http://cillesunivers.dk/

  • Skriv en kommentar