Cremer, Skønhedspleje

Sådan beskytter du din hud mod kulden

Jeg har desværre arvet min fars meget tørre hud. Min hænder, fødder og krop bliver knastør om vinteren 🙁 De sidste par år har jeg dog lært hvordan jeg passer bedst muligt på min hud om vinteren. Jeg har afprøvet tusindvis af cremer og sæber gennem mit 26-årige lange liv. 99 % af cremerne og sæberne har ikke gjort noget godt for min tørre vinterhud. Tilgengæld har jeg lært nogle nyttige tips til hvordan man passer på sin hud om vinteren af at læse med på Beautyspace og af et par kloge hudlæger 🙂
super-moisturising-håndcreme-by-balance-me
Denne håndcreme en af de få jeg kan bruge når mine hænder er meget røde, tørre og sensitive om vinteren.

Her er mine 7 bedste tips til hvordan man bedst passer på sin hud om vinteren:

1) Når du vasker hænder så brug ikke for varmt vand. Brug kulslået vand. Det er bedre for huden og hæmmer bakterievæksten.

2) Hvis du som jeg får ekstremt tørre hænder så undgå SLS sulfater i din håndsæbe, showegel og evt. i shampooen også. Da SLS sulfater udtørre huden mere end de gavner. Jeg har før skrevet om SLS sulfater og hvilke sulfater der er mindre udtørrende i indlæget HER.

3) Overvej at bruge badeolie eller showergels uden SLS sulfater i badet, om vinteren, da SLS sulfater, som jeg har skrevet ovenover udtørre huden mere end de gavner.

4) Vent ikke med at bruge vanter til frosten kommer – jo før du begynder at bruge dem jo bedre!

5) Sørg for at smøre din krop ind i bodylotion eller kropsolie lige så snart du kommer ud af badet. dup huden tør med et håndklæde og mens huden stadig er fugtig smører du huden ind i kropsolie eller bodylotion. Cremen trænger nemmere ind når huden er varm og fugtig og “forsegler” så at sige fugten i din hud, så huden ikke tørrer ud.

6) Vent min. 20 min. fra du har fordelt din ansigtscreme til du går uden for døren – vanden i cremen (som der ofte er) skal nå at fordampe, så den ikke laver frostskader.

7) Brug solcreme – selvom det er vinter anbefales det at bruge faktor 15, når man er på de nordlige breddegrader. Der findes solcremer med op til 40% fedt. De er gode at bruge på skiferie eller hvis man har tør hud.

Håber at I kan bruge nogle af mine tips eller dem allesammen 😉

Follow my blog with Bloglovin

Knus

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar