Opskrifter

Glutenfri og lækker tærte

For præcis et år siden lagde jeg en opskrift ud på den eneste tærte der bliver lavet herhjemme. Jeg har de sidste par dage, gået og overvejet om jeg skulle ligge opskriften ud igen så alle jer læsere der er kommet til sidenhen også kunne lære opskriften at kende. Dette er den bedste tærte jeg har smagt og selv bagt, da jeg virkelig ikke er tærte-typen og normalt helt undgår tærter er jeg selv lidt forundret over at jeg er ret vild med denne tærte 🙂 Jeg kiggede gamle indlæg igennem i dag og opdagede at det var 5. nov 2014 jeg lagde opskriften ud, så er det jo næsten skæbnen at det er i dag jeg skal lave en repost 🙂

Jeg har faktisk aldrig været særlig glad for tærte. Har gennem mit 25-år-lange-liv prøvet at smage alle mulige slags tærter og ikke troet at jeg nogensinde ville synes at tærte kunne være lækkert. Men så for et halvt års tid siden faldt jeg over en opskrift på tærte, som jeg har lavet lidt om på og faktisk er dette en af mine yndlings retter for tiden. Jeg synes at denne tærte smager virkelig skønt og for dem som prøver at undgå kornprodukter/gluten, ligesom jeg gøre for tiden, så indeholder denne opskrift overhovedet ikke noget mel, det har jeg nemlig skiftet ud med mandelmel 🙂

2014-10-20 19.26.21

Tærte med porre og gedeost

Dej:
1 dl græskarkerner
2 dl hørfrø
1 1/2 dl mandelmel (som man sagtens selv kan lave ved at blende 1,5 dl mandler til mel)
2 æg
1 tsk salt

Fyld:
1 pakke gedeost (ca. 200 gram)
1 porre i tykke skiver
3 æg
2 dl hytteost
Salt og peber

1) Først blendes hørfrø og græskarkerner fint, hvorefter de blandes med salt, æg og mandelmel (hvis man selv blender denne skal mandelmelen lige blendes først) – dejen kan godt være en smule klistret.
2) Rul dejen ud til passende størrelse afhængig af tærteform
3) Bland æg, hytteost samt salt og peber til fyldet
4) Skær gedeosten i mindre skiver og vask porren og skær den i tykke skiver
5) Læg skiverne af porre i bunden ovenpå tærtebunden og fordel fyldet henover. Læg gedeoste skiverne på toppen
6) Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min

Lad den stå og sætte sig i 10-15 min, inden man kan skærer den ud.
Velbekommen! 🙂

2014-10-20 19.25.55

Knus

Follow my blog with Bloglovin

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar