Opskrifter

Opskrift på Oopsies (uden gluten)

Kender I det når ens bagværk bare ikke helt ender med at ligne det på billedet i kogebogen? Jeg har fulgt en opskrift med meget få ingredienser og jeg er god til at bage, men i dag var det bare som om at mine små brød og dem på billedet i kogebogen ikke rigtig ligner hinanden. Det er første gang jeg bruger denne opskrift. Mine Oopsies er ekstrem flade i forhold til hvordan de burde være. Det er som om at bagepulveret bare ikke har gjort noget magisk ved mine små brød. Jeg er dog heldigvis tilfreds med smagen af mine små “Oopsies”

I aften skal jeg hjem til min veninde og grille. Jeg har købt nogle veganske pølser fra Astrid og aberne og fortiden prøver jeg at undgå gluten så meget som muligt så jeg tog min LCHF kogebog frem tidligere i dag og fandt en opskrift på på nogle små brød som forfatteren kalder for “Oopsies” som jeg tænker vil passe godt til mine pølser i aften.

Nu har jeg faktisk lige søgt på google efter Oopsies og alle andres billeder ligner dem i min kogebog lige med undtagelse af dem som jeg har bagt i dag 🙁 Typisk. Jeg må prøve igen en anden dag. Jeg er dog glad for at de smager godt. Men drysset med nigella frø smager som små naanbrød, bare uden mel og de andre smager som små fladbrød.

oopsies fra LCHF kogebogen

IMG_20150717_150844

Det øverste billede er fra min kogebog, som for øvrigt hedder; “LCHF Brød og kager” af Jane Faerber. Det er udemærket kogebog jeg har været rigtig glad for den. Jeg købte den for et års tid siden og dengang vidste jeg ikke at faktisk kunne bage brød og kager der smager SÅ godt uden at bruge mel og gluten 🙂 Men med denne bog er jeg blevet klogere.

Opskriften på Oopsies som jeg har brugt er følgende:

– 3 æg
– 1 tsk salt
– 1/2 tsk bagepulver
– 100 g Philadelphia
– 1/2 spsk loppefrøskaller

1) Opvarm ovnen til 150 grader.

2) Del æggeblommerne fra hviderne i to skåle og pisk hviderne stive sammen med salt og bagepulver.

3) Pisk æggeblommerne i den anden skål med Philadelphia og tilsæt herefter loppefrøskallerne.

4) Vend massen med æggeblommer ned i æggehviderne og rør rundt, indtil dejen er jævn.

5) Fordel dejen i små klatter på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 30 min.

Hvis man gerne vil lave Naan-oopies tilsættes 1 fed presset hvidløg i dejen og drysses med nigellafrø inden bagning.

Min opskrift er fra kogebogen “LCHF Brød og kager” af Jane Faerber.

Der er mange bloggere derude i bloggerland der også ligger en masse gode opskrifter ud på bagværk uden gluten. Nogle blogs er endda ligesom Plantepusherne Plantepusherne også med veganske opskrifter.

Pommes-Pizza11

Jeg er vild med deres Pommes pizza 🙂 Opskriften kan findes HER.

Follow my blog with Bloglovin
Knus

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

 • Svar tina 20. august 2015 at 8:25

  Jeg sidder her og læser om de dersens Oopsies. Og tænker jeg gider ikke bage idag…men så ser jeg opskriften. Den er jo lige til at overskue. Og jeg er helt forelsket i tanken om at undgå gluten. Viola…ved du om der findes en GOD kogebog hvori alt et glutenfri ? Noget du kan anbefale ?

  • Svar Frk. Blomst 20. august 2015 at 8:35

   Hej Tina.
   Jeg er glad for er du er forelsket i tanken om ar prøve at undgå gluten. I de perioder jeg har gjort det har jeg har haft det fantastisk. Det er ikke fordi jeg er gluten intolerant så man kan kalde det desideret cøliaki. Men min krop har det bare bedre uden gluten. Jeg føler mig ikke oppustet og synes ar min fordøjelse virker bedre når jeg spiser glutrnfrit.
   Den kogebog som jeg har opskriften på Oopsies fra “LCHF brød og kager” af Jane Faerber er på opskrifter helt uden gluten. Jeg har brugt kogebogen i et prs tid og har været rigtig glad for hendes opskrifter. Ellers kan jeg varmt anbefale glutenfrie opskrifter på brød og kager fra den søde blogger http://www.cathrineyoga.dk 🙂 Når du kommer ind på hendes blog så kan du søge oppe i søgefeltet og så kommer opskrifterne frem ellers så mener jeg at hun for nylig har inddelt dem efter kategorien så det et nemmere at finde hvad man skal bruge.

   Knus

  Skriv en kommentar