Kost og Ernæring, Vitaminer og mineraler

Hvorfor det er godt med citronvand om morgenen

Jeg er løbet tør for citroner derhjemme og det er frygteligt. Fordi jeg er nemlig typen der har nogle morgenritualer og hvis jeg enten har for travlt eller mangler noget for at kunne udføre disse morgenritualer, så får jeg en dårlig dag, det ved jeg bare xD
Men altså dette indlæg skulle mere handle om citronvand og hvorfor det er godt især om morgenen og ikke om mig og mine vaner som nærmest går over og bliver til tvangstanker.

Når vi vågner om morgenen er kroppens celler dehydrerede og har brug for vand til at skille sig af med affaldsstofferne og forny cellerne i kroppen. Ved at drikke varmt vand tilsat lidt citronsaft (fra en frisk citron vel at mærke, ikke den der “autocitron” i plastic emballage som man kan købe 😉 ), men som sagt ved at drikke citronvand hjælper vi cellerne med at udskille affaldsstoffer, regulere nyrernes funktion og hjælpe fordøjelsen med at arbejde bedre ved at tvinge den til at arbejde så blidt som muligt.
Ved at tilføje lidt citronsaft til dit vand slukker du tørsten bedre end ved alle mulige andre drikkevare, derudover får du også vitaminer og mineraler som kroppen har brug for, disse uddyber jeg i den første grund til hvorfor det er godt at drikke citronvand om morgenen 😉

citroner

Her er 10 grunde til hvorfor det er en god idé at starte sin dag med at drikke en glas citronvand om morgenen:
1) Vand med citron tilfører kroppen elektrolytter som hydrerer kroppen. Citroner indeholder en stor mængde elektrolytter såsom potassium, calcium og magnesium.

2) Vand med citron er godt for ledene. Det reducerer smerter i led og muskler.

3) Varmt vand med citron hjælper fordøjelsen, da citron indeholder citronsyre. Det interagerer med andre enzymer og syrer stimulerer udskillelsen af mavesyre og fordøjelsen.

4) Leveren udskiller flere enzymer fra citronvand end ved andre fødevare. Citronvand renser også leveren og stimulerer leveren til at udskille affaldsstoffer.

5) Citronvand hjælper med at bekæmpe infektioner i spise- og luftrøret og ondt i halsen.

6) Citronvand hjælper med at regulere en naturlig tarmbevægelse.

7) Citronvand hjælper kroppen med at holde et naturligt stofstifte. Da citron er en kraftig antioxidant og beskytter kroppen fra frie radikaler og forstærker immunforsvaret.

8) Citronvand hjælper nervesystemet med at fungere optimalt (fordi citroner indeholder en stor mængde potassium). Depression og angst skyldes ofte mangel på potassium i blodet. Nervesystemet har brug for en sufficient mængde potassium til at sende signaler til hjertet.

9) Citronvand renser blodet, blodårerne og arterierne.

10) Citronvand hjælper med at sænke blodtrykket. Dagligt indtag af 1 citron kan sænke et højt blodtryk med 10 %.

Jeg kunne blive ved og ved med den gavnlige effekt varmt citronvand har på på kroppen og dens funktioner, men i dagens indlæg valgte jeg 10 punkter ud som jeg synes er de væsentligste grunde til at det er en god idé at drikke varmt citronvand om morgenen. Det skal ikke være brandvarmt, men et godt pejlemærke er at det skal være lige under de 42 grader, så har kroppen nemmere ved at optage det og skal ikke bruge energi på at varme vandet op 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Knus

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

4 Kommentarer

 • Svar tina 30. maj 2015 at 9:25

  Godmorgen Viola
  Fuldstændig fantastisk tip at få. Skal ned efter citroner idag . Mange af de ting du lister op er uden tvivl noget min krop har brug for. Så tak og ha en dejlig dag

  • Svar Frk. Blomst 30. maj 2015 at 18:47

   Hej søde Tina!
   Jeg er glad for at du kan bruge mine gode tips på bloggen 🙂 Jeg har drukket citronvand om morgenen i et par år efterhånden, fordi flere folk har sagt til mig at det er godt for kroppen, men jeg har faktisk slet ikke være klar over at det er så godt for kroppen. Nogle ting har jeg godt vidst, men jeg blev selv klogere, da jeg skulle lave research til dette indlæg. Og så hader jeg at drikke vand, jeg kan virkelig ikke lide smagen af vand, så jeg synes at det er skønt at starte dagen med et glas citronvand 😉

   Rigtig god weekend til dig!

   Knus

 • Svar Lone 31. maj 2015 at 10:28

  Hejsa Viola,
  Du skriver det skal være ca 42 grader. Vil det sige det vand fra hanen skal varmes ? Hvordan sikrer du det er ca 42 grader? Blander kogt vand og koldt vand ?
  Syntes det lyder så spændende at det må prøves.
  kh Lone

  • Svar Frk. Blomst 31. maj 2015 at 10:44

   Hej Lone.
   Det med 42 grader, må du ikke hænge mig op på. Der må jeg indrømme at jeg bare tænkte på Raw food princippet. Jeg må hellere lige undersøge hvor varmt det højest må være. Men jeg tænker at vandet ikke skal være for varmt så citronsaften bevare flest mulige vitaminer og mineraler. Jeg varmer ca. et glas vand op i en lille kasserolle og mærker på det med en finger så det føles lidt varmere end lunkent. Andre gange så varme jeg vandet op og bruger et tetermometer til at chekke hvor varmt det er blevet. De fleste Tebutikker som Tante T og Perchs har te-termometre til salg eller det kan købes på nettet f.eks. her http://www.chaya.dk/product/te-termometer-trae-1313/

   Som du skriver så er det også en mulighed at blandet lidt kogt vand med koldt vand 🙂

   Er glad for at du synes det lyder spændende.

   Knus

  Skriv en kommentar