Kost og Ernæring, Vitaminer og mineraler

Forårsrengøring for kroppen og lidt for sjælen..

Forårsrengøring er et stærk ord at bruge her, det lyder meget omfattende, og det er det også, men på en positiv måde. Det er så fantastisk at din krop vil takke dig for det, når du er færdig 🙂 Du får mere overskud i hverdagen, mere energi og din lever, nyre, urinveje og tarmsystem bliver renset.

Kroppen har en naturlig selvudrensende effekt (bl.a. stofskiftet), hvor affalds- og giftstoffer udrenses gennem leverens og nyrernes rensning af blodet. Derudover neutraliserer enzymer og næringsstoffer affalds- og giftstoffer, lunger og tarmsystem udskiller skadelige stoffer i form af udåndingsluft, urin og afføring og via huden. Den største udresningskanal er udrensningskanalerne gennem huden, som ses i form af forskellige urenheder; hudorme, bumser etc.

2015-03-18 14.53.54 HDR

De sidste par år er forskellige detoxkure eksempelvis juice detox blevet utrolig populære og det er også meget fint, men man skal bare huske at sætte sig 100% ind i hvordan man skal gøre, så man hverken kommer galt af sted eller faktisk gør tingene værre ved at belaste sin krop yderligere eller ved efter en juice detox bare at proppe sig med diverse fødevarer som er for svære for kroppen at fordøje eller indeholder for mnage e-numre. Der er en masse overvejelser, man skal gøre sig, når man kaster sig ud i sådan et projekt. Min kæreste og jeg var på en 3-dages juice detox kur hen over Påsken og derfor taler jeg af egen erfaring 😉

Man kan godt udrense kroppen på andre måder en ved et juice detox forløb. At skære markant ned for kaloriemængden er ikke nødvendigt for at rense sin krop. Man kan rydde op i sine kostvaner og supplere med forskellige tilskud i en periode, der kan understøtte processerne.

Giv din krop en periode, hvor du spiser grønsager, særligt forskellige slags kål, gode fedtsyrer og masser af fiberrige fødevarer og lette vegetabilske proteiner. Det er også godt at undgå hvidt mel, sukker (også frugtsukker – kun i en periode) og stimulanser som kaffe, sort te og alkohol.
Drik vand evt. med frisk ingefær, citrussaft og/eller friske kryderurter – alle slags er gode.

Til at understøtte udresningsprocessen kan der suppleres med tilskud enten i form af chlorella, spirulina eller marietidsel, der alle indeholder nogle aktive stoffer, som antageligt medvirker til at binde tungmetaller, stimulerer enzymprocesser g dermed letter deres eliminering fra kroppen.

2015-04-04 14.09.16 HDR

Min anbefaling,
Det har du brug for:

KOST:
En god måde at aflaste kroppen på er ved at spise lette proteiner (helst vegetabilske proteiner), flere grove kulhydrater (eller eventuelt helt udelukke dem fra kosten), spise grønsager fremfor frugt, drik urtete og vand med ingefær eller krydderurter.

TILSKUD:
Hvis man føler at kroppen har brug for et ekstra boost eller gerne vil skubbe udresningenprocesserne igang så kan man tage tilskud i form af chlorella, spirulina eller marietidsel som alle vil understøtte og forstærke udresningsprocessen i kroppen.

GINSENG:
Ginseng taget sammen med lecithin kan være med til at normalisere kropssystemerne og give næring til hjernen.

VITAMINER:
Fokuser på A-, C-, B-, og D-vitaminerne, selen, zink, jod og krom.

RO:

Afsæt en periode hvor du har plads til mere ro, afslapning og refleksion.

SOVEVANER:

Sov gerne 7-8 timer hver nat, så du føler dig udhvilet næste dag og hvis du ikke normalt får sovet så meget så prøv i den periode hvor du har valgt at rense din krop at sove de anbefalede 8 timer og se hvordan at du dagen efter vågner op med mere energi og et større overskud til det som dagen byder på.

MEDITATION:
15 minutters meditation om dagen giver dig at slappe af i kroppen, i dit sind og få fornyet energi.

Tager man nogle af de ovenstående tilskud, kan kroppen godt reagere på forskellige måder såsom man kan få hovedpine, kvalme, uro i tarmsystemer, øget afføring og luftafgang og øget svedtendens. Derfor er det en god idé at sørge for, at der er plads i ens kalender til en masse hvile, helst derhjemme eller eventuelt i et sommerhus og sørge for at drikke en masse rent vand.

Hvad synes I?
Føler I nogle gange at I jeres kroppe trænger til at blive renset lidt ud?
Føler I nogle gang at nu skal der ske noget, nu må jeg tage mig lidt sammen og gøre noget godt for min krop?

Jeg vil rigtig gerne høre jeres mening og hvad I gør for at få renset jeres krop for affaldsstoffer etc.? 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Knus

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar