Kost og Ernæring, Opskrifter

Min yndlingstærte!

Jeg har faktisk aldrig været særlig glad for tærte. Har gennem mit 25-år-lange-liv prøvet at smage alle mulige slags tærter og ikke troet at jeg nogensinde ville synes at tærte kunne være lækkert. Men så for et halvt års tid siden faldt jeg over en opskrift på tærte, som jeg har lavet lidt om på og faktisk er dette en af mine yndlings retter for tiden. Jeg synes at denne tærte smager virkelig skønt og for dem som prøver at undgå kornprodukter/gluten, ligesom jeg gøre for tiden, så indeholder denne opskrift overhovedet ikke noget mel, det har jeg nemlig skiftet ud med mandelmel 🙂

2014-10-20 19.26.21

Tærte med porre og gedeost

Dej:
1 dl græskarkerner
2 dl hørfrø
1 1/2 dl mandelmel (som man sagtens selv kan lave ved at blende 1,5 dl mandler til mel)
2 æg
1 tsk salt

Fyld:
1 pakke gedeost (ca. 200 gram)
1 porre i tykke skiver
3 æg
2 dl hytteost
Salt og peber

1) Først blendes hørfrø og græskarkerner fint, hvorefter de blandes med salt, æg og mandelmel (hvis man selv blender denne skal mandelmelen lige blendes først) – dejen kan godt være en smule klistret.
2) Rul dejen ud til passende størrelse afhængig af tærteform
3) Bland æg, hytteost samt salt og peber til fyldet
4) Skær gedeosten i mindre skiver og vask porren og skær den i tykke skiver
4) Læg skiverne af porre i bunden ovenpå tærtebunden og fordel fyldet henover. Læg gedeoste skiverne på toppen
Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min
Lad den stå og sætte sig i 10-15 min, inden man kan skærer den ud
Velbekommen! 🙂

2014-10-20 19.25.55

Follow my blog with Bloglovin

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

 • Svar Karina 5. november 2014 at 15:16

  Hvad tror du man kan erstatte gedeosten med? mozerella?

  Hop forbi http://blogitnowkarinaflindt.bloggersdelight.dk/ 🙂

  • Svar Frk. Blomst 5. november 2014 at 15:25

   Hej Karina.
   Tja, jeg ved faktisk ikke hvad du kan erstatte den med. Er det fordi at du ikke kan lide gedeost? Men ja prøv med mozarella, eller en anden slags ost med lidt mere smag i, måske brie vil være godt. Tror at du skal prøve dig lidt frem, og du må meget gerne vende tilbage og fortælle mig hvad der smager godt 🙂

  Skriv en kommentar