Skønhedspleje

Hjælp til tørre hænder

Jeg lider af ekstremt tørre hænder her om efteråret og om vinteren. Så snart temperaturen svinger ned omkring de 10°C om efteråret kan jeg mærke at mine hænder begynder at blive meget tørre og efter blot nogle dage med håndvask og kolde temperaturer så kan jeg mærke at mine hænder bliver mere og mere tørre, begynder at svie og nogle gange bliver de også lidt røde. Sådan har jeg ikke altid haft det, det er noget der er kommet tilbage vinter efter vinter gennem de sidste 5-6 år. Nogle gange bliver det så slemt så mine hænder kan begynde at bløde, fordi de simpelthen er blevet ekstremt tørre hen over vinteren. Det er ikke fordi at jeg ikke smører dem med creme, det gør jeg skam, men det hjælper bare ikke, og når jeg kommer til den fase hvor de er ekstremt tørre så kan jeg stort set heller ikke bruge håndcremer, fordi ligemeget hvilken creme jeg bruger så svier mine hænder og nogle gange føles de som om at de brænder.

Jeg har været hos lægen og prøvet at forklare hende mit problem, men jeg fik bare at vide at jeg skal prøve at vaske min hænder lidt mindre og så bruge en fedtcreme såsom Ceridals fedtcreme fra apoteket. Jeg gik ned på apoteket og købte en fedtcreme fra Ceridal som min læge anbefalede mig og smurte den på om aftenen inden sengetid, fordi hvis man smører den på om dagen så bliver alt hvad man rører ved fedtet. Den føltes rigtig fedtet, da jeg smurte den på. Jeg følte ikke nogen sviende eller brændende fornemmelse på mine hænder. Måske har jeg fundet noget der virker, tænkte jeg. Men næste morgen, så snart jeg havde vasket mine hænder et par gange så forsvandt det fedtede lag som cremen havde dannet oven på min hud og mine hænder var igen tørre og røde.

Igennem årene har jeg prøvet en hav af cremer, uden at overdrive har jeg måske været igennem 50-100 forskellige håndcremer og jeg har desværre ikke fundet nogen der virker for mine hænder i deres mest kritiske fase.

For en uges tid siden faldt jeg tilfældigvis over et blogindlæg som Pudderdåserne , har skrevet om sulfater og så blev jeg pludselig meget klogere. Fordi det er nemlig sådan som I kan læse HER og HER at der findes mange forskellige slags sulfater, men dem der bliver kaldt for SLS, altså Sodium Lauryl Sulfat og Sodium Laureth Sulfat er dem der udtørrer huden.
Som en huskeregel er det disse to sulfater, man skal prøve at undgå i sin sæbe, showergel, opvaskemiddel, shampo og ansigtsrens, hvis man ligesom jeg har en tendens til at få meget tørre hænder.

Sulfat tabel

Det videnskabelige tidsskrift Cosmetics & Toiletries har lavet denne skala over sulfater som går fra 0-8. Sodium Lauryl Sulfat ligger på 5 og er i den slemme kateogori, Sodium Laureth Sulfat ligger på 4,7 og er i den kategori, som er lidt bedre for huden. Sodium Laureth Sulfat udtørrer ikke huden ligeså meget som Sodium Lauryl Sulfat. Men som en huskeregel, vil jeg nu sige at hvis man kan undgå disse to sulfater, så er man godt sikret mod at udtørre sin hud pga. sulfater.

Den sidste uges tid, har jeg godt kunne mærke på min hud at temperaturerne udenfor er faldet til omkring de 10°C og selvom jeg har prøvet at minimere antallet af gange jeg vasker hænder og prøvet på at bruge håndsprit i stedet for, så har jeg haft tørre og røde hænder de sidste to dage og i går sveg de ret meget. Så efter at have studeret sulfattabelen ovenover i et par timer og læst en masse om sulfater tænkte jeg i går aftes at jeg ville ned i min lokale Irma og se om de mon havde en sæbe og en shampo uden sulfater.

2014-11-10 15.38.33
Jeg fandt disse to fra Urtekram som ikke indeholder SLS. Jeg har brugt sæben flittigt i dag og kan allerede efter bare en dag med en sæbe uden SLS sulfater mærke en kæmpe forskel! Mine hænder svier ikke og er ikke røde mere. Lidt tørre er de stadig, men det er slet ikke så slemt som i går, og i dag har jeg overhovedet ikke brugt håndcreme kun min nye sæbe fra Urtekram 🙂

Urtekram No Perfume håndsæbe indeholder 380 ml og koster 45 kr.

Urtekrams No Perfume Shampo indeholder 500 ml og koster 70 kr.

Både sæben og shampoen kan købes i de fleste store supermarkeder såsom Føtex, Kvickly, Irma, Super Brugsen, i Helsekost butikker og på nettet.

Follow my blog with Bloglovin

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

4 Kommentarer

 • Svar Jeanne 12. november 2014 at 12:44

  Av av. Føler virkelig med dig. Det må da bare gøre super super ondt at have sådan nogle hænder. Ved at frisører døjer meget med samme problemer. Og fedt at du har undersøgt det. Har lige en jeg skal sende dette blogindlæg til 🙂

  Så blev jeg også klogere idag – thanks 🙂

  • Svar Frk. Blomst 12. november 2014 at 13:01

   Hej Jeanne. Ja, det er ikke særlig sjovt at have hænder der bliver så sensitive om vinteren. Men jeg har været lykkelig de sidste par dage, hvor jeg har brugt en mere skånsom shampo og sæbe. Har nærmest fået helt normale hænder igen 🙂

   Er glad for at du blev klogere af mit indlæg og send det gerne videre til folk som også lider af tørre hænder ligesom jeg 🙂

 • Svar Tine 23. november 2014 at 15:35

  Jeg vil bare lige sige TAK ! Har selv haft ekstremt tørre hænder i mange år, og dit råd hjælper med det samme (i modsætning til alt andet) – fantastisk 🙂

  • Svar Frk. Blomst 23. november 2014 at 20:01

   Hej Tine.
   Hvor er jeg glad for at høre at mit råd hjælper dig med ikke at have tørre hænder! Det er dejligt at høre. Det er søde læsere som dig der gør at jeg elsker at blogge 🙂

   Knus Viola

  Skriv en kommentar