Vitaminer og mineraler

Multi-B vitaminer

Jeg har taget denne multi-B vitamin pille i lidt over en måneds tid nu og er utrolig glad for den, så derfor tænkte jeg at det var en god idé at lave et blogindlæg om B-vitaminer 🙂

Der findes mange forskellige B-vitaminer på markedet, men jeg tager disse B-vitaminer fra Biosym, fordi Biosym bruger de nyeste former for B-vitaminerne; B3, B5 og B12, der findes. Der er nogle specille aktiverede former for B-vitaminer som optages bedre i kroppen, end de almindelige kilder.

Den multi-B vitamin pille jeg tager er fra Biosym og hedder “Multi-B”, der er 180 tabletter i min æske.
Disse vitaminer indeholder alle B-vitaminer i velafbalancerede mængder tilføjet Cholin og Inositol for bedre optagelse.

Jeg har lånt billedet fra www.biosym.dk

Jeg har lånt billedet fra www.biosym.dk

B vitaminer er gode for nervesystemet, for normal hud og hårproduktion, normal lever funktion og fedtomsætning.
Disse vitaminpiller indeholder også næringsstofferne Cholin og Inositol, som begge er slægtninge til B-vitamin familien.

Jeg har før nævnt at vitaminer kan være vand- eller fedt opløselige og B-vitaminer er vandopløselige. Derfor er det ikke skadeligt for ens krop hvis man indtager for mange B-vitaminer – selv i store doser. Fordi et eventuelt overskud af B-vitaminer bliver udskilt fra kroppen igen, og bemærk at dette kun er noget der sker for vandopløselige vitaminer.

Selvom det ikke er farligt at indtage B-vitaminer i for store doser, så er det bedst hvis man indtager B-vitaminer som indeholder alle B-vitaminerne, da store doser af et enkelt B-vitamin kan være skadeligt for kroppen. Fordi det der sker når kroppen udskiller et overskud af B-vitaminer er at overskuddet af det pågældende B-vitamin og trækker andre B-vitaminer med sig ud af kroppen, og derfor kan man så komme til at mangle andre B-vitaminer selvom man har et overskud af et bestemt B-vitamin. Så man både har et underskud og et overskud på samme tid.

Det er ved at blive et meget langt indlæg om B-vitaminer, så jeg tænker at jeg fortsætter indlægget lige om lidt, hvor jeg beskriver mere om hvad Multi-B vitaminer gavner i kroppen, altså at B-vitaminer er gode for nervesystemet, hud og hår, energiomsætningen og andre ting, som jeg faktisk selv først har fundet ud af for nylig.. Jeg troede ikke at B-vitaminer var så vigtige for alle mulige funktioner i vores krop.

Så glæd jer, til fortsættelsen af dette indlæg i “Multi-B vitaminer del 2.”

Dette indlæg er skrevet ud fra min egen viden om kost og ernæring fra sygeplejestudiet og ud fra information tilgængelig på www.biosym.dk

Follow my blog with Bloglovin

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar