Kost og Ernæring

Min opskrift på hummus..

2014-05-17 20.06.52

Hummus med grøntsagsstave er nem, lækker og let aftensmad eller mellemmåltid 🙂
Her er min opskrift på hummus og denne ret kan laves med mange forskellige variationer. Krydderierne kan tilpasses alt efter smag og behag, men her får I et bud på hvordan jeg godt kan lide at hummus skal smage og kan I jo vurdere og den passer til jeres smagsløg eller der skal justeres lidt på mængden af de forskellige ingredienser 🙂

Hummus mad gulerods- og agurkestave
(til 4 pers.)

200 g tørrede kikærter
2 lauerbærblade
2 hvidløgsfed til kogning
2 tsk stødt spidskommen
3 spsk tahin
1 hvidløgsfed
saften fra 3/4 citron
cayennepeber efter smag, jeg putter ca. 1 tsk i
lidt salt og peber
3 spsk olivenolie

1/2 agurk til agurkestave
5 gulerødder til agurkestave

Dagen før eller på dagen om morgenen:
1) Kikærterne stille i blød min. 8 timer eller natten over i en skål med koldt vand, så vandet dækker kikærterne. Du skal være opmærksom på at kikærterne skal dækkes med masser af vand, da de “svulmer op” når de ligger i blød og derfor bliver næsten dobbelt så store, som inden du lagde dem i blød.

2) Efter kikærterne er blødt op skal de ned i en gryde med rigeligt koldt vand sammen med lauerbærbladene og to pillede hvidløg.

3) Kikærterne nu småkoge under låg ved svagt blus i ca. 1 time, til de er helt mørre.

4) Derefter hældes vandet fra og lauerbærbladene tages op og smides ud.

5) Kom kikærterne i en foodprocesser eller i en skål og brug en stavblender.

6) Pil hvidløget og pres det i en hvidløgspresser ned i skålen eller foodprocesseren.

7) Tilføj de to kogte hvidløgsfed, tahin, olivenolie, lidt af det vand der er tilbage fra gryden som du kogte kikærterne i, citronsaft, salt og peber og cayennepeber.

8) Blend det hele til en ensartet masse, om den skal være grov eller fin er efter smag og behov.

9) Smag hummusen til og blend eventuelt det hele lidt mere.

10) Anret hummusen på en tallerken.

11) Skær den halve agurk og gullerødderne ud i agurkestave.

12) Velbekommen! 🙂

2014-05-17 20.05.54

Follow my blog with Bloglovin

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar