Kost og Ernæring, Vitaminer og mineraler

Hampefrøolie… say whaaaat?!

Der findes hash og cannabisolie – og så findes der hampefrøolie.

Ja, du læste rigtigt.. dette indlæg handler om hampefrøolie 🙂 Jeg ved ikke om det er noget du kender til, men en af mine søde læsere har bedt mig om at skrive et indlæg om hampefrøolie.. Eller rettere sagt så har jeg faktisk selv tilbudt hende at skrive om hampefrøolie, fordi jeg gav hende en hampefrøolie fra Pukka i fødselsdagsgave og hun ved ikke hvad hun skal bruge den til, fordi som hun skrev til mig “Den smager jo virkelig ikke særlig godt”..

Hampefrøolie er en planteolie, som er meget nærings rig og propfyldt af essentielle fedtsyrer, men uden nogen former for euforiserende virkning. Man skal passe på ikke at forveksle hampefrøolie med hampeolie. Fordi der findes hampeolie og så findes der hampefrøolie;

1) Ved hampeolie bruges hele planten.

2) Ved hampefrøolie laves udelukkende af frøene, som renses grundigt for planterester inden presning.

Det psykoaktive stof, tetrahydrocannabinol (THC), findes i de fleste planter af cannabis-slægten. Men ikke i hampeplantens frø. Det betyder, at olie presset af hampefrø ikke indeholder THC.

Så det vil sige at THC findes ikke i hampefrøolie. Men det gør en række gavnlige effekter tilgengæld. Hampefrøolien fedtsyreprofil er 3:1 af fedtsyrerne omega-6 og omega-3 ligesom hos os mennesker. Det naturlige forhold mellem fedtsyrerne gør, at hampefrøolie har en høj ernæringsmæssig værdi. Hampefrøoliens høje indhold af linolsyre og alfalinolensyre betyder, at én enkelt spiseskefuld (15 ml) hampefrøolie pr. dag er nok til at dække vores behov for disse essentielle fedtsyrer. Kroppen kan ikke selv producere de livsnødvendige essentielle fedtsyrer og må have dem tilført fra de daglige måltider eller kosttilskudsolier. Hampefrøolie står meget højt på listen over gode planteolier 🙂

Man kan bruge hampefrøolie i maden. Fordi ud over at bruge olien som tilskud er den grøn-gule hampefrøolie også skønt i det kolde køkken. Hampefrøolien har en lettere nøddeagtig smag og passer derfor godt i salater, til frugt og grøntsager.

Hampefrøolien velegner sig derimod ikke til at stege i, fordi den har et rygepunkt på 165 grader og som de fleste planteolier egner den sig derfor ikke til at stege i.

Hampefrøolien skal opbevares køligt og helst i en mørk glasflaske og så kan olien fryses ned, hvis der er brug for det 🙂

Jeg vil lidt senere i dag ligge en opskrift med hampefrøolie som hovedingrediens op her på bloggen.

Så I kan se frem til lidt mere læsestof på sådan en meget våd og regnfuld, grå søndag eftermiddag 🙂

Jeg har skrevet dette indlæg ud fra egen almen viden og en skøn artikel om hampefrøolie fra bladet “Sund-forskning.dk”

Follow my blog with Bloglovin

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar