Kost og Ernæring, Skønhedspleje, Vitaminer og mineraler

10 tips til sundt og glasfuldt hår

Vinterens frost, kulde og vind, udtørrer og stresser ofte håret. Hvis man til daglig også bruger glattejern eller hårtørrer så skader det håret endnu mere. For at gå sommeren imøde med lækkert hår tænkte jeg at jeg ville give mine 10 tips til sundt og glansfuldt hår.

Her er hvordan jeg holder mit hår sundt og smukt:

1) Jeg vasker ikke mit hår for ofte, da det udtørrer hårbunden og slider på hårets struktur. Jeg vasker mit hår hver fjerde dag.

2) Jeg masserer min hovedbund mindst en gang om ugen for at sætte gang i blodcirkulationen. Det strammer de hårmuskler der holder fast i håret.

3) Når jeg vasker mit hår afslutter jeg altid med at skylle mit hår i koldt vand. Fordi det sætter gang i blodcirkulationen ligesom med hovedbundsmassage.

4) Jeg føntørrer ALDRIG mit hår, da det udtørrer og slider på hårets struktur.

5) Jeg klipper mine spidser ca. hver tredje måned, da håret så bliver sundere og tykkere når det vokser ud. Hvis der går længere tid imellem man klipper spidserne, så vil de typisk begynde at spalte og knække af.

6) Jeg bruger Ren Øko Argan Olie som en intensiv kur et par gange om ugen. Man fordeler rigeligt argan olie i hele håret og lader det sidde i 15 min. eller natten over, før man skyller det ud.

7) Jeg tager et dagligt tilskud af multi B-vitaminer, fordi B-vitaminer er med til at give et sundt hår.

8) Jeg sover aldrig med vådt hår, da man kan risikerer at få svamp i hovedbunden.

9) Jeg spiser varieret for at være sikker på at jeg naturligt får alle de vitaminer og mineraler mit hår har brug for.

10) Jeg bruger shampoo uden sulfater.

Spis varieret og spis især fødevarer der indeholder mange B-vitaminer Billedet er fra http://www.healthyfoodhouse.com/foods-for-healthy-hair/

Spis varieret og spis især fødevare der indeholder mange B-vitaminer
Billedet er fra http://www.healthyfoodhouse.com/foods-for-healthy-hair/

Disse tips er skrevet ud fra min egen almene viden og frisør Ole Nielsens råd.
Læs mere HER om hårmyter.

Jeg kunne skrive meget mere til hvert punkt, derfor har jeg besluttet at jeg løbende vil lave flere indlæg relateret til hvordan man holder håret sundt hvor jeg bl.a. uddyber punkter som B-vitamin og Argan Olie 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar